Today.ua

Абсурдна пропозиція: у Порошенка пропонують люструвати чиновників Зеленського

Народний депутат України від партії Петра Порошенка Григорій Шверк зареєстрував у Верховній раді законопроект, який передбачає люстрацію осіб, які працювали на владних посадах в Україні у період з 2014 по 2024 рік. Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Відповідний законопроект був зареєстрований 12 липня та доступний на сайті Верховної Ради.

Як відомо, на цьому тижні Президент Володимир Зеленський запропонував люструвати всіх депутатів, міністрів та чиновників, які обіймали свої посади в період з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року.

На його думку, у першу чергу люструвати потрібно генерального прокурора, голову СБУ, голів Антимонопольного комітету і Фонду державного майна, голів Державної фіскальної служби та митниці, секретаря РНБО та керівників оборонних підприємств.

За словами президента, країні не потрібні народні депутати, які «не голосують за скасування депутатської недоторканності і не ходять на роботу».

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун відповіла на заклик президента України Володимира Зеленського люструвати всіх чиновників часів правління Петра Порошенка.

Раніше Петро Порошенко звинуватив Зеленського в "проросійському реваншизмі" через ініціативу люстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ