Прийшовши з магазину, ми звикли закинути всі продукти в холодильник і далі займатися своїми справами. Однак, далеко не всі фрукти, овочі та інші продукти харчування потрібно зберігати в холодному місці. Експерти рекомендують не зберігати в холодильнику цитрусові, манго, банани, ананаси, а також картоплю.
Крім того, хліб також не треба класти в холодне місце, краще обмежитися хлібницею, таким чином хліб зачерствіє не так швидко.
Соєвий соус, кетчуп, гірчицю і оливкову олію найкраще зберігати десь у темному місці, але не в холодильнику.
Томати також не рекомендується зберігати в холоді. Холодне повітря змінює хімічний склад помідорів, сповільнюючи процеси, які сприяють наявності свіжого аромату, і овочі після холодильника стають більш тьмяними і абсолютно не пахнуть.
Популярні зараз
Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії
Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ
Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину
Лавров назвав місто, яке є пріоритетною ціллю для російських окупантів
Дуже важливо також знати правила зберігання продуктів в холодильнику. Яйця, вершкове масло, соки та молоко краще складати на полиці у дверцятах. Сир, йогурти та інші продукти зі значним терміном придатності краще всього тримати на верхніх полицях, а ті, що швидше псуються, риба, свіже м'ясо, птиця або морепродукти, — на нижніх.
Що стосується посуду для зберігання, краще за все тримати продукти в ємностях зі скла та порцеляни, бо вони не виділяють шкідливих речовин.
Раніше Today.ua публікував список продуктів для підвищення імунітету під час епідемії коронавіруса.