Румунія має намір зупинити будівництво газопроводу “Північний потік-2“

Автор: Міхєєнко Наталія

Глава МЗС України Павло Клімкін назвав кращу, на його погляд, антиросійську санкцію. Клімкін вважає, що найкращим методом стримування була б відмова країн Європи від участі у проекті "Північний потік-2".

Румунія має намір зупинити будівництво газопроводу “Північний потік-2“  - today.ua

Тим часом стало відомо, що Румунія, яка сьогодні головує в Євросоюзі, має намір прискорити роботу над поправками, покликаними заблокувати будівництво російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаємо, "Північний потік-2" - магістральний газопровід з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря довжиною понад 1224 км. Є розширенням діючого "Північного потоку".

У вівторок, 15 січня, в Брюсселі поправки до газової директиви ЄС, згідно з якими на всі газопроводи на території Євросоюзу повинні поширюватися норми європейського законодавства, розглянуть експерти з 28 країн співдружності. В даний момент група прихильників змін в законодавство ЄС налічує 10-11 країн.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Відзначається, що Болгарія і Австрія у період свого головування в Євросоюзі, також намагалися заблокувати будівництво спірного газопроводу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нещадавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про небезпеку проекту "Північний поток-2", адже Росія може використовувати цей проект для розширення можливостей дестабілізації України.

Раніше повідомлялося, що посол України в Німеччині закликав повністю зупинити імпорт російських газу та нафти.