Today.ua

300 тис. доларів за посаду: НАБУ затримало за хабарництво соратницю Зеленського

Соратницю президента України Володимира Зеленського затримано за хабарництво. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Так, співробітники Національного антикорупційного бюро затримали директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю. Соратницю Зеленського підозрюють у шахрайстві.

За даними джерела українських ЗМІ в правоохоронних органах, Кондзеля розповідала, що "вирішує будь-яку проблему" через свої зв'язки в Офісі президента.

Відомо також, що Кондзеля отримала 150 тисяч доларів за призначення певної людини на посаду заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".

Невдовзі в НАБУ повідомили, що керівницю департаменту було затримано, а також її спільницю – колишню заступницю міністра культури в 2011 році - та інших спільників Кондзелі. Наразі спільно з СБУ за даним фактом проводяться слідчі дії.

В НАБУ повідомили, що детективи задокументували вимагання неправомірної вигоди в розмірі 300 тисяч доларів від фізичної особи за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України". А затримали Кондзелю безпосередньо після одержання першої частини хабаря - 150 тис. доларів.

Нагадаємо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що 11 народних депутатів від фракції "Слуга народу", які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тисяч доларів неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об’єктів нерухомості на засіданні комітету Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ