Today.ua

29 жовтня: яке сьогодні свято, і що не можна робити

У вівторок, 29 жовтня, православні вшановують пам'ять мученика Лонгіна. За переказами, римський воїн Гай Кассій Лонгін, який носив звання сотника, входив у число вартових, що охороняли місце розп'яття Христа. Під час страти кров Спасителя  бризнула воїну на очі, і він зцілився від катаракти, якою страждав довгий час. Наші предки вважали святого Лонгіна зцілителем хвороб очей.

Після воскресіння Ісуса євреї мали намір підкупити чиновників, щоб ті обдурили і сказали, що насправді Христос раніше мертвий, а тіло в гробниці відсутнє тільки тому, що його вкрали учні.

Однак і Лонгін, та інші вартові, які побачили справжнє чудо, увірували в Бога і не стали давати неправдиві свідчення. Лонгін вирушив на свою батьківщину в Каппадокію і почав розповідати про диво, яке йому довелося побачити.

У давнину 29 жовтня діставали з шаф теплі речі, які виносили на мороз, щоб на них потрапило добре і цілюще сонячне світло. У кінці жовтня багато мисливців виїжджають на промисел. Щоб полювання була вдалим, читали спеціальну змову. Вважалося, що 29 жовтня не можна лаятися і бути в поганому настрої.

У цей день категорично заборонено:

Прикмети на 29 жовтня

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 29 жовтня, синоптики пообіцяли холодну і вологу погоду з можливими дощами по всій території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ