Today.ua

27 січня: яке сьогодні свято і чого варто побоюватися

27 січня в народі відзначається день Ніни – християнської святої, просвітительки Грузії. У цей день в давнину жінки традиційно чистили хлів і корів від перегною, міняли їм солому, а також годували худобу хлібом. Чоловіки кололи дрова і навчали цьому вмінню своїх синів.

Корови були в цей день в особливій пошані, їх вважали годувальницями сім'ї. Наші предки вірили, що тварини обов'язково віддячать господарів хорошим удоєм. Навіть в придане дочкам батьки часто давали саме корів. Тому вбивати худобу можна було тільки в особливих випадках. Самі господарі м'яса не їли, а продавали його. Також люди вірили, що після смерті корова оплакує господарів.

Свята Ніна отримала визнання, як цілителька. Перед її обличчям моляться про позбавлення від різних недуг. Вона вважається покровителькою всіх хворих і немічних. В день її вшанування потрібно запалити свічку і помолитися за здоров'я.

Народні прикмети 27 січня:

Іменини 27 січня відзначають:

Агнія, Адам, Андрій, Аристарх, Веніамін, Давид, Веремій, Іван, Ілля, Йосип, Ісак, Макар, Марк, Мойсей, Ніна, Павло, Пафнутій, Сава, Сергій, Степан.

Раніше повідомлялося, що 26 січня в народі відзначають Єрмилів день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ