Today.ua

13-я пенсія може стати щорічною, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що крім підвищення пенсій з березня, ті громадяни, хто отримує мінімальну пенсію, можуть також отримувати щорічно так звану 13-ту пенсію. Глава держави доручив Кабінету міністрів підготувати розрахунки щодо виплати щорічної 13-ї пенсії малозабезпеченим пенсіонерам та недопущення підвищення тарифів на газ для населення.

«Зараз уряд за моїм дорученням... прораховує ще дві ініціативи. Щоб щорічну разову виплату малозабезпеченим пенсіонерам ми чітко розрахували і зробили 13-ту пенсію постійною», — заявив Петро Порошенко.

Правда, Президент України уточнив, що для цього необхідно забезпечити прорив, зростання економіки.

Президент України також зазначив, що уряд думає над тим, як не допустити підвищення тарифів на газ, оскільки для цього є всі підстави — «покращилася ситуація з світовими цінами», Україна буде видобувати більше газу».

Тим часом заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко нагадала, що в березні українців очікувала індексація, виплата одноразової допомоги пенсіонерам з великим стажем і експеримент з видачі субсидій готівкою на руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ