Today.ua

13 листопада: яке сьогодні свято і день ангела

У середу, 13 листопада, у багатьох країнах світу святкують Всесвітній день Доброти. Офіційно це свято вперше відзначалося у Сінгапурі 18 листопада 2000 року. На сьогоднішній день приєднатися до святкування можуть всі охочі, в тому числі і в Україні, зробивши добрий, щирий, благородний вчинок.

Мета Всесвітнього дня Доброти, за словами його засновників, – сприяти об'єднанню різних націй, незважаючи на мовні та культурні відмінності. Адже тільки на основі щиро добрих справ і вчинків можна досягти єдності і взаєморозуміння, зберігши при цьому людяність та унікальність.

Психологи переконані, що люди, які щодня роблять добрі вчинки, краще себе почувають, відчувають життя більш гармонійним, мають кращий імунітет, а значить – вони менше хворіють і довше живуть. Все це підтверджено на практиці – коли людина робить щось хороше іншим людям, у неї підвищується рівень лімфоцитів, розширюються судини, мозок виробляє велику кількість ендорфінів, які мають заспокійливий ефект, нейтралізують дію стресу, полегшують депресію.

За традицією в цей день прийнято дарувати знайомим і незнайомим людям квіти (наприклад, у Сінгапурі – маргаритки і гербери), а французький художник Оріль (Aurele) спеціально створив символ цього дня – відкрите серце.

День ангела 13 листопада святкують:

Олександр, Олексій, Артем, Іван, Петро, Василь, Всеволод, Дем'ян, Кузьма, Леонід, Микола, Петро, Роман, Сергій, Степан, Федір.

Раніше повідомлялося, що в листопаді на українців чекає аномально тепла погода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ