Today.ua

12 справ проти Порошенка: ДБР оприлюднила подробиці

Державне бюро розслідувань проводить досудове розслідування у рамках 12 кримінальних проваджень, в яких фігурує п'ятий президент України Петро Порошенко. Про це йдеться у відповіді ДБР на запит українських журналістів.

ДБР розслідує обставини організації проходу кораблів Військово-морських сил через Керченську протоку 25 листопада 2018 року, можливе ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час укладання угоди щодо заводу "Кузня на Рибальському" і телеканалу "Прямий".

Крім того, за даними ДБР, розслідується справа про можливий неправомірний вплив Петра Порошенка під час проведення конкурсного відбору кандидатів при призначенні членів Вищої ради правосуддя, втручання в роботу суддів Апеляційного суду Києва, Окружного адміністративного суду Києва у справі про націоналізацію Приватбанку, а також втручання в роботу суддів шляхом несвоєчасного призначення на посади.

Перевіряються можливі порушення при направленні подання на призначення колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до Верховної Ради за відсутності коаліції в парламенті і порушення при скасуванні розпоряджень Первомайської районної державної адміністрації при зарахуванні земельної ділянки загальною площею 1,5 тисяч гектар до земель запасу державної власності.

Також ДБР розслідує справи про можливу втрату матеріальних носіїв секретної інформації, про протиправне заволодіння майном бази "Івушка" Українського товариства сліпих, а також справу про можливу ​​незаконну переправку через кордон з використанням завідомо підроблених документів.

У той самий час в ДБР зазначають, що слідчі не дали дозволу на розголошення інформації про проведення обшуків і експертиз для недопущення порушення прав учасників кримінальних проваджень.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що не має наміру проходити перевірку на поліграфі, яка мала відбутись сьогодні, 1 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ