Today.ua

1 вересня за новими правилами: у МОЗ розповіли, кого не пускатимуть до школи

Правила відвідування шкіл з 1 вересня, у зв'язку з карантином, зміняться. Звикати доведеться як вчителям, так і батькам з дітьми. Повний список вимог у МОН ще не озвучили, адже все залежить від епідеміологічної ситуації в країні. Однак, дещо вже відомо. Зокрема, кого саме не допустять до освітнього процесу з вересня.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що на вході в навчальні заклади з нового навчального року будуть стояти співробітники з термометрами. Тих, у кого температурні показники будуть перевищувати 37,2 градуси, у школу пускати не будуть.

Крім того, батьки зобов'язані будуть приходити за дітьми в масках, а в класах в обов'язковому порядку повинні стояти антисептики. Інші вимоги МОЗ буде розробляти включно до вересня.

Максим Степанов також не виключає навчання учнів у дві зміни і частково дистанційне навчання. Залишається ще питання, як буде працювати шкільна медсестра, у якої графік роботи у першу зміну. Не виключено, що скринінг температури будуть здійснювати й інші працівники школи.

Якщо епідеміологічна ситуація в країні почне погіршуватися, тоді навчання з 1 вересня буде дистанційним. Однак, і батьки, і уряд сподівається, що цього не станеться.

Нагадаємо, карантин в Україні після 31 липня збираються продовжити ще мінімум на місяць, проте, остаточна дата буде відома наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ